Izolatia cu spuma poliuteranica

Spuma poliuretanica reprezinta o adevarata inovatie in domeniul izolatiilor, fiind cea mai buna si utilizata varianta in acest moment.

Spuma poliuretanica este o varianta de izolatie completa, ce se preteaza oricarei suprafete, printre care si lemnul, caramida,metal sau betonul. Principalele sale avantaje sunt faptul ca sigileaza perfect suprafetele si reduce transferul termic catre exterior, obtinand astfel o temperatura constanta in locuinta,birouri,hale,spatii comerciale ajutand astfel la reducerea costurilot a incalziri pet imp de Iarna  iar pe timpul Veri  asigura un grad sporit de Confort.

Izolatia cu spuma poliuteranica prezinta nenumarate avantaje, printre care putem enumera:

-          Izolatie termica eficienta si totodata rapida,izolare cu cellule inchise sau deschise – procesul de implementare nu ar trebui sa dureze mai multe de 1 -2 zile, iar din ziua urmatoare deja te poti bucura de economiile pe care le obtii din costul incalzirii,gradul de confort sporit se aplica incepind cu grosimi;

-          5cm, pina la 15 cm

-          PRET MATERIAL MANOPERA INCEPE DE LA 9 euro pe mp In functie de grossimea stabilita de comun accord cu Beneficiarul

-          Etansare perfecta – faptul ca este pulverizata la temperature extrem de ridica, aceasta spuma formeaza corp comun cu suprafata izolata. In doar cateva secunde aceasta expandeaza, astfel toate crapaturile si orificiile sunt acoperite, 100%.

-          Bariera impotriva umezelii – aceasta metoda de izolatie este singura ce protejeaza locuinta de condens si mucegai.

-          Eficiente si pe timpul verii – Caldura de afara va patrunde foarte greu, datorita reducerii schimbului termic cu exteriorul.

-           Astfel te poti bucura de un spatiu racoros, chiar si atunci cand afara sunt temperatui ridicate.

-          Usoara, cu grad mare de rezistenta. Spuma poliuteranica nu se degradeaza in timp, asa ca te poti bucura de eficienta ei pe un timp indelungat.

-          Izolatie fonica este un alt beneficiu obtinut in urma acestei metode.

Cum functioneaza, mai exact !?

Procesul este destul de simplu. Spuma poliuretanica este formata din doua componente lichide  Poliol si Izocianat. Cu ajutorul unui utilaj profesional, acestea se pulverizeaza la cald pe suprafata avuta in vedere, moment in care cele doua se amesteca si printr-o reactie chimica se obtine spuma. Aceasta isi mareste volumul in doare cateva secunde, formand izolatia compacta si solida.

Spuma poliuretanica se imparte in doua categorii :

1--  Spuma poliuretanica cu celula inchisa, este o spuma rigida, cu densitate ridica si cu un coeficient de conductivitate termica ideal. Fiind o spuma dura, va fi imposibil ca aerul sau apa sa treaca prin ea. Are o eficienta cu pana la 350% mai mare fata de polistiren sau vata bazaltica.

 

2--Spuma poliuretanica cu celula deschisa – densitatea este mai scazuta, performanta termica a acesteia fiind destul de asemanatoare cu cea a materialelor clasice. Un avantaj al acestui tip de spuma este ca prezinta costuri destul de mici. Acest tip de spuma poate fi utilizat in izolatie pereti interior, hala neincalzita sau pod, in mod special in locurile unde nu exista diferente mari de temperature intre interior si exterior.

Fiind un material versatil, acest tip de izolatie poate fi aplicat oriunde, fiind o metoda moderna, fiabila si complete. Un alt avantaj este faptul ca ajuta la economisirea energiei, si este o solutie ECO, nepoluanta.

Acest tip de spuma poate fi utilizat in cazul izolatiilor termice, fonice dar si hidroizolatii. Avand un grad mare de elasticitate, acest tip de spuma este destul de rezistenta la orice temperaturi si permite totodata suprafetelor  sa respire.

 MATERIALELE Folosite Bicomponetul A+B distribuit de catre S.c Bayer Srl