Gratare de gradina cu caramida universale cuprinzand plita afumatoare, cuptor gratar cu blat de lucru
Gratare de gradina cu caramida universale cuprinzand plita afumatoare, cuptor gratar cu blat de lucru

Gratare de gradina cu caramida universale cuprinzand plita afumatoare, cuptor gratar cu blat de lucru

Executam orice model de gratar la cererea clientului in toata Romania. Cuprizand gratar cuptor blat, afumatoare chiuveta - preturile incepand de la 1600 ron pana la 5000 ron, in functie de modelul ales. Va prezentam in continuare avantajele si dezavantajele unui gratar multifunctional de gradina si / sau curte (aceste gratare nu sunt ca oricare altele. Executia lor necesita cunostinte in acest domeniu precum si o buna colaborare intre beneficiar si echipa executanta).

Inainte de a incepe constructia acestor gratare va trebui stiut modelul respectiv si calculat greutatea acestuia, gratarele de gradina au o greutate de la 800 kg si se poate ajunge la 4000 kg. In functie de modelul ales, se toarna o placa de beton armata  rezistenta modelului de gratar ales pe lungime si latime. Placa de beton va trebui sa fie uscata sa nu prezinte stare de umiditate.

  1. Se executa trasarea gratarului pana la blat si se alege o caramida rezistenta la intemperii, deoarece aceste gratare au ca destinatie de amplasare gradina, curtea sau foisorul .
  2. Zidaria acestora gratare se executa intr-un ritm precis si lent, deoarece pe baza de jos pana la inaltimea stabilita a blatului se descarca toata greutatea acestuia, baza de jos trebuie foarte bine consolidata cuprizand fier beton, de grosime specifica gratarului in constructie.
  3. Gratarul in sine va trebui sa cuprinda caramida de samota, pentru a obtine o temperatura de lucru suficient de buna pentru coacerea anumitor produse.
  4. Plita Gratarului va trebui sa fie executata in asa fel incat sa nu dea fumul inapoi, flacara focului sa cuprinda toata latimea plitei pentru a asigura o temperatura  optima de lucru.
  5. Cuptorul de coacere va trebui sa cuprinda caramida de samota pentru a mentine temperatura de coacere. Temperatura va trebui sa fie de 200/260 Gc, in acest cuptor se poate coace paine, cozonac, pizza sau orice alte produse de coacere pe vatra.
  6. Afumatoarea va trebui sa fie executata in asa fel incat fumul care va ajunge la produse sa fie rece, aceasta ramanand independenta de restul gratarului. Totodata in momentul cand gratarul este in functiune (plita, cuptorul, afumatoarea), fumul degajat de la acestea  se va unifica si va iesi pe cosul de sus unde are un tiraj natural.
  7. Blatul de lucru se executa in functie  de spatiu si de modelul de gratar.